Breaking News

Bulgaristan vizesi emekliler için istenen evraklar.


Bulgaristan vizesi emekliler

Sizlere Bulgaristan'a seyahat edecek emeklilerin vize başvurusu sırasında istenen evraklar, hakkında bilgiler vereceğim. Sosyal güvenlik kurumundan veya herhangi bir emeklilik sisteminden, maaş alanlar bu durumlarını belge ile kanıtlamaları gerekir. Tüm müracaatlar da standart olarak istenen davetiye veya otel rezervasyonu belgeleri de sunmalıdırlar. Yapacağınız seyahatin durumuna göre istenen evraklar farklılık gösterir. Örneğin Turistik gezilerde sizden konaklama yapacağınız otelden rezervasyon talep edilirken, aile veya arkadaş ziyaretleri için yapılan müracaatlar da sizi davet eden akrabanız yada arkadaşınız tarafından davetiye gönderilmesi gerekir. Bunun yanı sıra Ekonomik durumunuzu maaş aldığınızı ziyaretiniz sırasında seyahat sağlık sigortanızın yaptırılmış olması son derece önemlidir. Bu sigorta genellikle karıştırılmakta ve Emekli oldukları zaten sağlık hizmetinden faydalandıklarını belirtilmektedir, Fakat bu farklı bir uygulama olup Bulgaristan'a yapacağınız ziyaretiniz sırasında yaşanabilecek kaza vb istenmeyen durumlarda kullanmanız içindir.  Sizlere maddeler halinde açıklayacağım




Gerekli evraklar

  1. Bulgaristan vize başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış konsolosluğun geçerli olarak saydığı, başvuru formu
  2. Geçerli Pasaport: Yapacağınız ziyaretin geliş tarihinizden itibaren 3 ay geçerli Normal pasaportunuz
  3. Biyometrik fotoğraf: 3.5 - 4,5 ölçülerinde güncel tarihli (son 3 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf)
  4. Pasaport Fotokopisi: A4 sayfasına çekilmiş Resminizin bulunduğu sayfanın fotokopisi
  5. Bulgaristan vizesi fotokopileri: Son 3 yıl içinde alınmış Bulgaristan vizeniz bulunuyorsa
  6. Tam tekmil vukuatlı Nüfus kayıt örneğiniz: Her hangi bir Kaymakamlık tan alınabilen güncel tarihli (en fazla 6 ay önce alınmış) kendinize ait Nüfus kayıt örneğiniz Aile bireyleri ile birlikte yapılan müracaatlarda da kullanabilirsiniz.
  7. Ödenmemiş Otel rezervasyonunuz: Konaklamanızı gerçekleştireceğiniz otelden kalınacak tarih, gün sayısı, kişilerin isminin bulunduğu, otel rezervasyonu evrakı Ailede bulunan diğer kişiler ile yapılan gezilerde kişilerin adları rezervasyonda geçmesi gereklidir.
  8. Davetiye: Bulgaristan'da bulunan akrabanız yada arkadaşınız tarafından gönderilen Davetiyenin aslı ve fotokopisi
  9. Seyahat sağlık sigortası: Bulgaristan'a gidiş tarihinden itibaren başlayan ve geçerli olduğu ülke özellikle belirtilen döneceğiniz tarih de veya 3-5 gün daha fazla süresi olan sigortanız.
  10. Emekli belgesi: SGK dan emeklilik durumunuzu ayrıca maaş aldığınızı gösteren belge veya Siyah emeklilik cüzdanınızın fotokopisi. Farklı sistem emeklileri bu durumunuzu maaş aldığınızı gösteren belge sunmaları gerekir.
  11. Banka hesap dökümü: Yapacağınız seyahat masraflarını karşılayabilecek kadar paranızın bulunduğunu gösteren güncel tarihli Banka hesap dökümü (Emekli maaşınızın yatırıldığını göstermesi de yeterli olabilmektedir.)

Not:
 
  • 9. 10. sadece size uygun olan bir belge sunmanız yeterli olacaktır.
  • 6. ve 7. maddelerdeki belgelerin duruma göre sadece birini hazırlayınız. 
  • Yukarıdaki belgeler dışında sizden, ekstra, evrak talep edilebilir.
  • Kesinlikle delik, yırtık, deforme olmuş, belge sunmayın.
  • Sizin imzanız olmalı. (18 yaşından küçükler de anne ve baba imzalamalıdır.
  • Form doldururken eksik yanlış bilgi sunmayın
  • Sağ sütundaki konsolosluk alanında işaretleme yapmayın.


Sorular ve cevapları: 

S: Bulgaristan vizesi kaç günde çıkar?
C: Yapacağınız müracaat 6 iş günü içinde değerlendirilir, sonuçu yoğunluk dönemi, resmi tatil zamanlarında, soruşturma işlemine uğrama gibi durumları hariç 6 iş günü sonunda size ulaşır.
S: Bulgaristan vizesi nasıl alınır? 
C: Sizden talep edilen belgeleri eksiksiz olarak konsolosluk, başvuru merkezleri, acenteler aracılığıyla yapabilir. sonucunda bir aksaklık yaşanmaz ise vizenizi alabilirsiniz.
S: Bulgaristan vizesi schengen mi?
C: Bulgaristan dan alınan izin schengen değildir fakat geçerli bir schengen ülkesine ait çok Multi vizeniz var ise yapacağınız seyahatler de kullanabilirsiniz. 



Söz sizde: Bilgilerin geliştirilmesin de katkıda bulunmak, düşünce, görüşlerinizi yorum gönderebilirsiniz.

Bu makale 28.09.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Chelsie Anderson

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.