Breaking News

Bulgaristan vizesi iş yeri sahipleri için gerekli belgeler

Bulgaristan vizesi is yeri sahipleri

Sizlere Bulgaristan vize başvurusu yapmak isteyen iş yeri sahipleri (şirket sahibi yada ortakları) hangi belgeleri hazırlamaları, gerekiyor? nasıl ve nereden başvurularını gerçekleştirebilirler ? Sorularına yanıt vermeye çalışacağım. İlk olarak bilmeniz gereken Bulgaristan vizesi schengen değildir. Fakat geçerli süresi, Multi (çok girişli) schengen vizeniz mevcut ise Bulgaristan'a yapacağınız seyahatiniz sırasında kullanabilirsiniz. Müracaat edeceğiniz Konsolosluğun yetki alanında bulunduğunu öğrenmeli. sonrasında istenen belgeleri eksiksiz hazırlayıp başvurunuzu yapmalısınız. Turizm amaçlı gezilerde Otel rezervasyonu sunmanız son derece önemlidir. Ticari vize başvurusu yapabilmeniz için şahsınıza yapılmış ticari davetiye sunmanız gerekir. Burada daha çok turistik amaçlı geziler de kullanabileceğiniz izin hakkında paylaşımlar yapacağız.


Örneğin 10.10.2015 tarihinden  başlayıp 20.10.2015 tarihi arasında yapacağınız seyahatte konaklamanızı hangi otelde yapacaksınız. Masrafları karşılayabilecek yeterli banka hesabınızda para mevcut mu? Gezi başlangıç tarihinden geçerli seyahat sağlık sigortanız, var mı? Sizden standart olarak istenen Tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneğiniz, sahibi yada ortağı iş yerinin sizinle olan bağını belge ile kanıtladınız mı? Dönüş tarihinizden, geçerli 90 gün (3 ay) pasaportunuzun süresi yeterli mi? Net ve açıklayıcı olarak evrak ile kanıtlamanız son derece önemlidir. Bulgaristan vizesi için gerekli evrakları aşağıda listelenmiştir.




Gerekli evraklar

  1. Bulgaristan vize başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış konsolosluğun geçerli olarak saydığı, başvuru formu
  2. Geçerli Pasaport: Yapacağınız ziyaretin geliş tarihinizden itibaren 3 ay geçerli Normal pasaportunuz
  3. Biyometrik fotoğraf: 3.5 - 4,5 ölçülerinde güncel tarihli (son 3 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf)
  4. Pasaport Fotokopisi: A4 sayfasına çekilmiş Resminizin bulunduğu sayfanın fotokopisi
  5. Bulgaristan vizesi fotokopileri: Son 3 yıl içinde alınmış Bulgaristan vizeniz bulunuyorsa
  6. Tam tekmil vukuatlı Nüfus kayıt örneğiniz: Her hangi bir Kaymakamlık tan alınabilen güncel tarihli (en fazla 6 ay önce alınmış) kendinize ait Nüfus kayıt örneğiniz Aile bireyleri ile birlikte yapılan müracaatlarda da kullanabilirsiniz.
  7. Ödenmemiş Otel rezervasyonunuz: Konaklamanızı gerçekleştireceğiniz otelden kalınacak tarih, gün sayısı, kişilerin isminin bulunduğu, otel rezervasyonu evrakı Ailede bulunan diğer kişiler ile yapılan gezilerde kişilerin adları rezervasyonda geçmesi gereklidir.
  8. Seyahat sağlık sigortası: Bulgaristan'a gidiş tarihinden itibaren başlayan ve geçerli olduğu ülke özellikle belirtilen döneceğiniz tarih de veya 3-5 gün daha fazla süresi olan sigortanız.
  9. İş yeri sahibi: Sahibi yada ortağı olduğunuz iş yerinin vergi levhası imza sirküleri faaliyet belgesi (ortak olduğunuzu gösteren evraklar sadece ortaklık durumlarında)
  10. Banka hesap özeti: Yapacağınız masrafları karşılayabileceğinizi göstermeniz açısından yeterli bakiye bulunan güncel tarihli banka hesap dökümü, Aileniz den birisi ile yapılan müracaatlarda fotokopilerini ekleyebilirsiniz
Notlar: 
  • Yukarıdaki belgeler dışında sizden, ekstra, evrak talep edilebilir.
  • Kesinlikle delik, yırtık, deforme olmuş, belge sunmayın.
  • Sizin imzanız olmalı. (18 yaşından küçükler de anne ve baba imzalamalıdır.
  • Form doldururken eksik yanlış bilgi sunmayın
  • Sağ sütundaki konsolosluk alanında işaretleme yapmayın.


Sorular ve cevapları: 

S: Bulgaristan vizesi kaç günde çıkar?
C: Yapacağınız müracaat 6 iş günü içinde değerlendirilir, sonuçu yoğunluk dönemi, resmi tatil zamanlarında, soruşturma işlemine uğrama gibi durumları hariç 6 iş günü sonunda size ulaşır.
S: Bulgaristan vizesi nasıl alınır? 
C: Sizden talep edilen belgeleri eksiksiz olarak konsolosluk, başvuru merkezleri, acenteler aracılığıyla yapabilir. sonucunda bir aksaklık yaşanmaz ise vizenizi alabilirsiniz.
S: Bulgaristan vizesi schengen mi?
C: Bulgaristan dan alınan izin schengen değildir fakat geçerli bir schengen ülkesine ait çok Multi vizeniz var ise yapacağınız seyahatler de kullanabilirsiniz. 



Söz sizde: Bilgilerin geliştirilmesin de katkıda bulunmak, düşünce, görüşlerinizi yorum gönderebilirsiniz.

Bu makale 22.09.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Cihan Çulha

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.