Breaking News

Bulgaristan vize aile arkadaş ziyareti hakkında

Bulgaristan vize aile arkadas

Sizlere Bulgaristan'da akrabalarını veya arkadaşlarını, ziyaret etmek mi istiyorsunuz tamda aradığınız yerdesiniz. Türk vatandaşları gerekli belgeleri hazırlayıp başvurularını kolaylıkla, yapabilirler. işin mantığına bakmak gerekirse Bulgaristan vize işlemlerinizi yapıp sonucunda, aile arkadaş ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için size bir davetiye gönderilmesi gerekiyor. Bu davetiye de sizin açık adresiniz adınız, soyadınız davetiyenin gün süresi tarih aralığı açık olarak belirtilmiş olması gerekiyor, nedeni ise müracaatınızı bu bilgiler doğrultusunda yapmalısınız. Genellikle tek girişli ve davetiyenizde belirtilen gün süresi kadar vize alabilirsiniz. dikkat edilecek konu süresinin geçmiş, yıpranmış üzerinde değişiklik yapılmış olmamalı. Böyle bir durum var ise kesinlikle başvuru yapmamalısınız. aksi taktirde olumlu sonuç almanız neredeyse imkansız olacaktır. Hazırladığınız belgeleri dikkatlice ve güncel olarak sunmaya dikkat etmelisiniz. davetiyeyi size Bulgaristan vatandaşlığı yada oturum kartı olan kişi posta yada otobüs ile gönderebilir. size ulaşan davetiye ile başvurunuzu Konsolosluk, başvuru merkezleri, seyahat acentesi aracılığı ile müracaatınızı yapabilirsiniz.



Bulgaristan konsolosluğu nasıl evrak kabul eder

Yapacağınız vize başvurusunun en belirgin özelliği, sunduğunuz belgeler ile seyahat planınız net olarak anlamalı sizi davet eden yakınınız yada arkadaşınız sizin konaklama, ihtiyacını karşılayacağını misafir olarak sizi ülkesine davet ettiğini beyan etmiş sayılır. Sunacağınız belgeler delik yırtık, yarım sayfa, deforme olmuş kullanılmaz hale gelmemiş belge olmamasına dikkat edin. sırasıyla şu adımları takip edebilirsiniz.

  • Vize başvuru formu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Dönüş tarihinden itibaren 3 ay 10 gün geçerli Pasaport
  • Pasaport fotokopisi
  • Davetiye fotokopisi ve aslı
  • Yeterli bakiye bulunan Banka hesap dökümü yada son 1 aya ait maaş bordrosu
  • Emekliler için ise sgk dan emekli olduklarını ve maaş aldıklarını gösteren evrak.

Bulgaristan vizesi ne kadar sürede çıkar.

Sizden istenen evrakları eksiksiz olarak hazırlayıp başvurunuzu yapabilirsiniz. Merkezlerden sizler de bireysel olarak müracaat edebilirsiniz. çalışma saatleri içinde randevulu olarak çalışabilmektedir. gerekli işlemleri tamamladıktan sonra sonuç beklemeniz gereken 6 iş günüdür. fakat turizm sezonlarında bu süre 15 güne kadar uzayabilmektedir. yapacağınız ziyaretten en az 1 ay önce
 gerekli belgelerinizi hazırlayıp, Bulgaristan vize işlemlerine başlayabilirsiniz.  


Söz sizde: Bilgilerin geliştirilmesinde katkıda bulunmak, düşünce, görüşlerinizi yorum olarak gönderebilirsiniz.


Bu makale 11.09.2015 Tarihinde yazılmıştır. 

Fotoğraf: M.d. Shaw

DMCA.com Protection Status

3 yorum:

  1. Mümin Erdil19 Kasım, 2015

    Çok güzel açıklamışsınız hocam. Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim. Bilgiler umarım işinize yaramıştır.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, öğrenciyim ve arkadaşımı ziyaret için Bulgaristan'a gitmek istiyorum. Konsolosluk sitesinde her gun için 100 euro bulundurmam gerektiği söyleniyor ancak otel değil arkadaşımın evinde kalacağım ve 2 günlük bir ziyaret olacak, bu durumda banka hesabımda ne kadar para bulundurmam yeterli olur? Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Teşekkürler.