Breaking News

Malta Konsolosluğu ve vize işlemleri hakkında



Bu gün sizlere Malta'ya seyahat edecek kişilerin vize başvuru işlemleri hakkında genel bilgiler ve Malta konsolosluğunun vize uygulamalarından bahsedeceğim. Malta Avrupa birliğine üye bir ülkedir. Schengen vize bölgesi içinde yer alır. Diplomatik, Yeşil ve Gri pasaport sahipleri Yapacakları seyahatler de vize istenmemektedir. Fakat Bordo renk (umumi) Pasaport sahipleri ise vize talep edilmektedir. Yapacağınız seyahatin amacına göre sizden talep edilen belgeler farklılık gösterir, Ticari , Turistik, Eğitim (dil kursu), Aile arkadaş ziyareti, gibi bölümlere ayırabiliriz. Örnek: Dil eğitimi için yapılacak vize başvurusu için sizden istenen evraklar Turizm amaçlı seyahatler için istenen belgelerden farklıdır. Malta konsolosluğu vize başvurusu için vize başvuru merkezi ile çalışmakta ve birebir kişilerle yüz yüze gelmemektedir. Müracaat işlemlerini kendiniz veya vize danışmanlık hizmeti veren firmalar ile işlemlerinizi takibini yaptırabilirsiniz. İlk defa Malta vizesi alacaklar için kesinlikle profesyonel destek almalarını tavsiye ediyorum. Böylece oluşabilecek hatalı işlemleri önleyebilirsiniz. Malta vize türlerini sırasıyla açıklamaya çalışayım


Malta Turist vizesi:Yapacağınız seyahat turistik ise başvuru yapmanız gereken vize türüdür. Konaklama ulaşım yapacağınız seyahat masraflarınızı karşılayacak maddi durumunuzun olduğunu ekonomik durumunuzun iyi olması potansiyel mülteci durumunda bulunmadığınızı sizden istenen belgeler ile ispatlamanızı Malta Konsolosluğu detaylı olarak inceleyecek, eğer uygun bulduğu taktirde Malta vizesi alınabilecektir.




Malta Ticari vize:İş, konferans ve fuar organizasyonlarına katılacak kişilerin müracaatlarını yaptığı vize türüdür. Konsolosluk seyahat amacınızı belge ile ispatlamanızı ister Fuar ve Konferanslar için katılımcı olduğunuzu gösteren belgeleri Ticari amaçlı seyahat için ise Malta'da bulunan firmadan davet mektubunu ile başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Aynı şekilde otel ulaşım gerekli masrafları karşılayacak yeterli paranızın olduğunu sunacağınız belgeler ile ispatlamanız son derece önemlidir.

Malta Eğitim (Uzun süreli, Kısa süreli Dil eğitimi) vizesi:Seyahat amacınız kısa süreli veya uzun süreli İngilizce dil eğitimi ise Eğitim vizesi için başvuru yapabileceğiniz vize türüdür. Eğitim hizmeti alacağınız kurstan kayıt olduğunuzu ve masraflarını ödediğinizi belgelemeniz ayrıca, yapacağınız masrafları karşılayacak ebeveyniniz ise yeterli maddi durumunuzun olduğunu kanıtlamalısınız. Uzun süreli ve kısa süreli olarak ikiye ayrılmakta burada 90 günden kısa veya 90 günden uzun kast edilmektedir. Örgün eğitime devam eden kişilerin yapacakları başvurularda Malta konsolosluğu vize harç bedeli talep edilmeyebilir.

Malta Aile arkadaş ziyareti vizesi:Seyahat amacınız Malta'da yaşayan arkadaş yada akrabalarını ziyaret edecek kişilerin müracaat ettiği vize türüdür. Adınıza yapılacak davetiye ile başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ulaşım ve yapacağınız masrafları karşılayabilecek ekonomik durumunuzun yeterli olduğunu belge kanıtlamanız son derece önemlidir. Konaklamanızı size davetiye gönderen yakınınızın yanında yapacak iseniz otel rezervasyonu sunmanız gerekmemektedir.

Malta konsolosluğu vize başvurunuzu değerlendirirken ekstra evrak talebinde bulunabilir, sizi konsolosluğa mülakat için davet edebilir ve telefon ile arayarak seyahatiniz hakkında sizinle görüşme yapabilir.

Bu yazı 28.04 2016 tarihinde yazılmıştır.

FotoğrafTJ Girard

Hiç yorum yok

Teşekkürler.