Breaking News

Fransa Vize İşlemleri Esnasında Ev Hanımları İçin Gerekli Evraklar



Fransa’ya turistik amaçlı bir gezi için gitmek isteyen ev hanımlarının, vize başvurusu için mutlaka Fransa Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan kurallar çerçevesinde gerekli evraklarını hazırlayarak ilgili vize başvuru merkezine veya seyahat acentesi aracılığı ile başvuru yapmaları gerekmekte. Sunalan belgelerin bir tanesinin bile eksik olması ya da orijinal olması gerektiği halde belgenin fotokopisinin konsolosluğa sunulması sonrasında vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilir. Yapılacak olan Fransa vizesi başvurusu, Fransa’ya ne amaçla gidileceği belirlendikten sonra buna göre yapılmaktadır. Başvuru işlemleri direkt olarak Fransa Konsolosluğu üzerinden yapılamamaktadır. (Oturum veya Aile birleşim vizeleri hariç) Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezlerinin yanı sıra vize akredite acenteleri üzerinden de başvuru yapılabilmektedir.




Ev hanımları Fransa ize işlemleri için öncelikli olarak eğer turistik bir başvuru yapacaklarsa, Schengen başvuru formunu eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir. Başvuru formu üzerinde biri 37. maddede, diğeri ise son maddede olacak şekilde iki tane imzanın olması gerekmektedir. Eğer ki daha öncesinde alınmış Schengen vizeleri bulunuyorsa, bunların fotokopileri de evraklar içerisinde kendine yer bulacaktır. Son dönemlerde bilindiği üzere gerek kimlikler için gerekse yurtdışına çıkış evrakları için biyometrik fotoğraf zorunluluğu bulunmakta. Aynı şey Fransa vizesi için de geçerli. Son 6 ay içerisinde çekilmiş olacak iki adet biyometrik fotoğrafın boyutu 40x50mm, yüzün fotoğrafa oranı ise ¾ olması gerekmektedir. Bunun ardından ise bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi de yine evrakların içerisinde yer alacaktır.

Standart olarak Fransa vizesi için istenen belgeleri inceleyiniz.

  • Fransa vize başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olmalı ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Başvuru yapacak kişi reşit değil ise (18 yaşından küçükse) Anne ve baba tarafından imzalanmalıdır. 
  • Pasaport: geçerlilik tarihi 10 yıldan eski olmayan ve en az iki boş sayfası bulunmalı ayrıca müracaat edilen vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha süresi bulunmalıdır. Örnek: seyahatiniz 10.06.2017 gidiş tarihi 25.06.2017 dönüş tarihi olsun Pasaportunuzun geçerlilik tarihi en az 26.09.2017 tarihine kadar geçerli olması gerekmekte
  • Schengen fotokopileri: Son üç yıl içinde aldığınız schengen vizesi varsa hemde vizenin bulunduğu pasaportun resimli sayfası fotokopileri (yarım sayfa kabul edilmez tam a4 sayfası olmalıdır.
  • Kimlik fotokopisi: a4 sayfasına çekilmiş olmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: 2 adet 3.5 x 4.5 ölçülerinde son 6 ay içinde çekilmiş ve daha önce bir schengen vize müracaatında kullanılmamış olmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat tarihlerinizi kapsayan 30000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası (sigortanızın 1 yıllık olması vizenizin 1 yıllık çıkacağı anlamına gelmez seyahat süresi için yeterlidir.)
  • Ulaşım belgeleri:  Seyahatiniz sırasında kullanılacak ulaşım arcı uçak, tren ve benzeri ulaşım evraklar ile kanıtlanmalıdır.
  • Konaklama belgeleri: Başvuru sahiplerinden, konaklama yapacakları otel rezervasyonu sunmaları zorunlu evrak değildir. Konaklama sağlayacakları adres ve telefonlarının başvuru formunda açıkça doldurulmalıdır. Otel rezervasyonu sunmak isteyenler belgelerini başvuru dosyasına ekleyebilirler.
  • Ekonomik durumunu gösteren belgeler: Fransa'da kalacağı her gün için banka hesabında en az 120€ para bulunan banka hesap dökümü sunmaları gerekmektedir. Son 3 aya ait hesap dökümü banka tarafından kaşeli ve imzalı olması istenmektedir Düzenli geliri olduğunu gösteren son 3 aylık maaş bordrosu. Var ise Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri kira ve benzeri belgelenebilir geliriniz bulunuyor ise başvuru dosyasına ekleyebilirsiniz.
  • Ev hanımları: Fransa'da yapacağı tüm masrafları karşılayan eşine ait iş ve gelir durumunu gösteren evrakların birer fotokopisi ve yapacağı masrafları karşılayacağını belirten dilekçe

Başvuru sırasında ev hanımı Herhangi bir belgeleyebildiği geliri yok ise, sponsor göstermesi gereklidir. Genellikle Fransa vize işlemleri adına sponsor belgelerinin tamamlanmasına geliyor. Eğer ki sponsor bir işte çalışıyorsa; ticaret sicil gazetesi fotokopisi, bağlı bulunulan odadan son 3 ay içerisinde alınma şartı ile faaliyet belgesi fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, çalışılmakta olan şirkete ait antetli kağıda, Fransa Konsolosluğu’na hitaben yazılan ve firma yetkilisi tarafından imzalanana mesleki bilgileri içeren dilekçe, iş yerinden alınacak SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü ve son ay maaş bordrosunun eksiksiz olarak bulundurulması zorunludur. Sponsor emekli ise emekli kartı, emekli maaşının yatırılmış olduğu banka gibi emekliliği belirtilecek olan belgelerin bulundurulması önemlidir.

Sponsorun hazırlayacağı İngilizce ya da Fransızca dillerdeki dilekçe ıslak imzalı olmalı, başvuranın ağzından yazılmalı, seyahat tarihleri doğru olarak dilekçede belirtilmelidir. Bunlarla beraber dilekçede seyahatin neden yapıldığına dair bilgiler ile Fransa vize işlemleri sonrasında vizenin alınarak Fransa’ya gidildiği zaman masrafların kim tarafından karşılanacağına dair vize talep dilekçesi de hazırlanmalıdır. Hesap hareketi ile bakiyenin bulunduğu güncel banka hesap cüzdanı veya banka şubesinden alınmış olan imzalı hesap özeti, ev hanımları eğer evli ise evlilik cüzdanlarını fotokopisi, uçak ve otel rezervasyonları, asgari teminat tutarının 30.000 euro olduğu seyahat sağlık sigorta poliçesi de yine vize işlemleri esnasında belirtilmelidir.

Yaptırılacak olan seyahat sağlık sigortasının mutlak suretle Schengen bölgesinde geçerli olması ve acil dönüşleri de kesinlikle kapsaması da yine zorunlu olarak tutulan konular içerisinde yer almaktadır. Fransa vize işlemleri esnasında son olarak ise eğer varsa ev hanımlarının tapuları, araç ruhsatları, kira kontratları gibi belgelerinin fotokopileri de vize işlemleri yapılırken verilmesi önemlidir. Birçok ev hanımı yapacağı seyahat ile alakalı son dakikalarda vize başvurusu yapmayı tercih ediyorlar. Ancak resmi tatiller ve var olabilecek yoğunluğun göz önünde bulundurularak mutlaka 3 ay öncesinden vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Ancak vize başvurusu sonuçlanmadan ve vize bölümünden talep edilmedikçe uçak bileti ve otel bileti satın alınmamalı; isteniyorsa yalnızca ön rezervasyon yapılmalıdır.

Bu yazı 39.06.2017 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: maria vazquez

1 yorum:

  1. Leyla Mertem16 Temmuz, 2017

    Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil

Teşekkürler.