Breaking News

Fransa Vize İşlemleri Şirket / İş Yeri Sahipleri ve Ortakları için Gerekli Evraklar



Fransa’ya seyahat etmek isteyen şirket/iş yeri sahipleri ya da bunların ortaklarının, öncelikli olarak vize işlemleri adına gerekli olan evrakları eksiksiz olarak hazırlaması gerekmektedir. Kişilerin Fransa vize işlemleri adına yapacakları başvuruyu Fransa Başkonsolosluğu’na değil, konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize akredite acenteleri ve vize başvuru merkezlerine ulaştırmaları gerekmektedir. Bu aşamada önemli olan şey yalnızca Schengen başvuru formunu doldurmak değildir. Bununla beraber formda yazılacak olan bilgilerin Fransa vizesi amacı ile sunulacak olan evraklardaki bilgiler ile tutarlı olunması önemlidir. Yanlış ya da eksik bilgilerin ilgili merkezlere iletilmesi sonrasında ne yazık ki vize talebi olumsuz sonuçlanmış olacaktır.

Böylesi durumların önüne geçilmesi adına Fransa vize işlemleri sırasında seyahat amacından uzaklaşılmadan gerekli olan bilgilerin tamamı mümkün olan en anlaşılır şekilde forma yazılmalıdır. Fransa için yapılacak olan vize başvuru işlemleri esnasında verilecek olan evraklar, yapılacak seyahatin içeriğine bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Dolayısıyla herhangi bir sorunun kendini göstermesini engellemek adına mutlaka araştırmaların doğru olarak yapılması, sonrasında da bu araştırmalar ile alakalı herhangi bir sorunun kendini göstermesinin de önüne geçilmiş olacaktır. Şirket/iş yeri sahipleri ya da ortakları ticari anlamda Fransa’ya gelmek istedikleri zaman öncelikli olarak vize talep dilekçesinin dikkatli bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Bu dilekçenin mutlaka şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, kaşeli ve imzalı olarak hazırlanması zorunludur.

Yapılacak olan Fransa vize işlemleri için kullanılacak pasaportun, seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 4 ay süre ile geçerli olması gerekmekte. Eğer ki bu pasaportlar eski tarzda yani çipsiz pasaportlardan biri ise pasaportun imzalanmış olmasının yanı sıra 10 sene öncesinde alınmamış olması ve asgari 2 tane boş vize sayfasının yer alması gerekecektir. Kişilerin daha öncesinde aldıkları Schengen vizeleri bulunuyorsa, bunların da fotokopisi yine vize işlemleri esnasında evrakların içerisine koyulmalıdır. Schengen formunun dikkatli bir şekilde doldurulması, vize başvuruları esnasında büyük bir öneme taşımaktadır. Schengen vizesi başvurusu esnasında dikkat edilecek olan şeylerden biri bu formda iki tane imza yerinin bulunmasıdır.



Bunlardan biri 37. maddenin bulunduğu yer, diğeri ise son maddenin bulunduğu yerdir. Son 6 ay içerisinde çekilen, 40x50 mm boyutlarında olan ve yüzün fotoğrafa oranının ¾ olduğu 2 adet biyometrik fotoğraf bulunmalıdır. Nüfus cüzdanı fotokopisinin ardından ise sıra artık ortak olunan şirket ile alakalı çeşitli evrakların Fransa vize işlemleri esnasında ilgili birime verilmesine gelecektir. Bu belgelerin başında imza sirkülerinin fotokopisi gelmekte. Bunun ardından ise ticaret sicil gazetesi fotokopisi de Fransa vize işlemleri için gerekli evraklar içerisinde kendine yer bulmaktadır. Alınacak olan faaliyet belgesi fotokopisi ise bağlı bulunmakta olan odadan son 6 ayın içerisinde alınmış olması gerekecektir.

Standart olarak Fransa vizesi için istenen belgeleri inceleyiniz.


  • Fransa vize başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olmalı ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Başvuru yapacak kişi reşit değil ise (18 yaşından küçükse) Anne ve baba tarafından imzalanmalıdır. 
  • Pasaport: geçerlilik tarihi 10 yıldan eski olmayan ve en az iki boş sayfası bulunmalı ayrıca müracaat edilen vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha süresi bulunmalıdır. Örnek: seyahatiniz 10.06.2017 gidiş tarihi 25.06.2017 dönüş tarihi olsun Pasaportunuzun geçerlilik tarihi en az 26.09.2017 tarihine kadar geçerli olması gerekmekte
  • Schengen fotokopileri: Son üç yıl içinde aldığınız schengen vizesi varsa hemde vizenin bulunduğu pasaportun resimli sayfası fotokopileri (yarım sayfa kabul edilmez tam a4 sayfası olmalıdır.
  • Kimlik fotokopisi: a4 sayfasına çekilmiş olmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: 2 adet 3.5 x 4.5 ölçülerinde son 6 ay içinde çekilmiş ve daha önce bir schengen vize müracaatında kullanılmamış olmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat tarihlerinizi kapsayan 30000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası (sigortanızın 1 yıllık olması vizenizin 1 yıllık çıkacağı anlamına gelmez seyahat süresi için yeterlidir.)
  • Ulaşım belgeleri:  Seyahatiniz sırasında kullanılacak ulaşım arcı uçak, tren ve benzeri ulaşım evraklar ile kanıtlanmalıdır.
  • Konaklama belgeleri: Başvuru sahiplerinden, konaklama yapacakları otel rezervasyonu sunmaları zorunlu evrak değildir. Konaklama sağlayacakları adres ve telefonlarının başvuru formunda açıkça doldurulmalıdır. Otel rezervasyonu sunmak isteyenler belgelerini başvuru dosyasına ekleyebilirler.
  • Ekonomik durumunu gösteren belgeler: Fransa'da kalacağı her gün için banka hesabında en az 120€ para bulunan banka hesap dökümü sunmaları gerekmektedir. Son 3 aya ait hesap dökümü banka tarafından kaşeli ve imzalı olması istenmektedir Düzenli geliri olduğunu gösteren son 3 aylık maaş bordrosu. Var ise Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri kira ve benzeri belgelenebilir geliriniz bulunuyor ise başvuru dosyasına ekleyebilirsiniz.
  • Şirket sahipleri: iş yerinin ticaret ve sanayi odası kaydı, vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete fotokopileri

Kişi şirkete ya da işletmeye ortak ise, ortak olduğu şirkete ait antetli kağıda Fransa Konsolosluğu’na hitaben yazılmış olan ve firmanın yetkilisinin orijinal, ıslak imzalı, firma kaşeli, seyahat amacının yanı sıra seyahat tarihleri ve burada geçirilecek olan süre boyunca masrafları kimin karşılayacağı, ülkesine kesin olarak geri döneceğinin taahhüdünün belirtildiği Fransızca ya da İngilizce dillerinden biri ila yazılmış dilekçe de Fransa vize işlemleri esnasında iletilmesi gerekmektedir. Hesap hareketleri ve bakiyenin bulunduğu imzalı hesap özeti, evli kişilerin evlilik cüzdan fotokopisi, seyahat sağlık sigortası poliçesi, konfirmeli uçak ve otel rezervasyonu ile eğer varsa kişiye ait kira kontratı, tapu, araç ruhsatı gibi belgelerin de fotokopisi başvuruya eklenmelidir.


Bu yazı 17.06.2017 tarihinde yazılmıştır.
Güncelleme tarihi 30.06.2017

Hiç yorum yok

Teşekkürler.