Breaking News

Fransa vizesi Devlet memurları (Kamu çalışanları) için istenen evraklar



Fransa vizesi için başvuru yapacak kişi, devlet memuru ise istenen belgeler arasında Çalıştıkları kurumdan seyahat edecekleri süreler için izinli olduğunu, gösteren izin belgesi alması gerekir, Fakat halihazırda Yurdumuzda devam eden Olağan üstü hal şartlarından dolayı bu belge seyahat süresine kısa bir süre kala bu belge (yurt dışına çıkış belgesi) verilmektedir. Fransa vizesi için başvuru yapacağınız sırada Çalıştığınız kurumun müdüründen izin belgesi sunarak vize başvurunuz sırasında sunabilirsiniz. Kamu çalışanları Fransa'ya yapacakları seyahat için yeşil pasaportları bulunmuyor ise Bordo pasaport çıkartarak Fransa için başvuru yapabilirler. Yeşil pasaport sahipleri 90 günü aşmayan seyahatleri için vizeden muaf tutulmaktadır. Turistik amaçlı geziler için talep edilen standart evrakları hazırlamalı ve gerekli randevuları alıp vize işlemlerini başlatmaları gerekir. Tavsiye edilen süre seyahatten 1 ay önceden vize başvurusunu yapmalarıdır. Böylece olası gecikmeleri en aza indirebilirsiniz. İstenen evraklar için aşağıdaki listeyi dikkatlice inceleyiniz.



Fransa vize başvurusu sırasında Devlet memurları için gerekli evraklar

  • Fransa vizesi başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olmalı ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Başvuru yapacak kişi reşit değil ise (18 yaşından küçükse) Anne ve baba tarafından imzalanmalıdır. 
  • Pasaport: geçerlilik tarihi 10 yıldan eski olmayan ve en az iki boş sayfası bulunmalı ayrıca müracaat edilen vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha süresi bulunmalıdır. Örnek: seyahatiniz 10.06.2017 gidiş tarihi 25.06.2017 dönüş tarihi olsun Pasaportunuzun geçerlilik tarihi en az 26.09.2017 tarihine kadar geçerli olması gerekmekte
  • Schengen fotokopileri: Son üç yıl içinde aldığınız schengen vizesi varsa hemde vizenin bulunduğu pasaportun resimli sayfası fotokopileri (yarım sayfa kabul edilmez tam a4 sayfası olmalıdır.
  • Kimlik fotokopisi: a4 sayfasına çekilmiş olmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: 2 adet 3.5 x 4.5 ölçülerinde son 6 ay içinde çekilmiş ve daha önce bir schengen vize müracaatında kullanılmamış olmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat tarihlerinizi kapsayan 30000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası (sigortanızın 1 yıllık olması vizenizin 1 yıllık çıkacağı anlamına gelmez seyahat süresi için yeterlidir.)
  • Ulaşım belgeleri:  Seyahatiniz sırasında kullanılacak ulaşım arcı uçak, tren ve benzeri ulaşım evraklar ile kanıtlanmalıdır.
  • Konaklama belgeleri: Başvuru sahiplerinden, konaklama yapacakları otel rezervasyonu sunmaları zorunlu evrak değildir. Konaklama sağlayacakları adres ve telefonlarının başvuru formunda açıkça doldurulmalıdır. Otel rezervasyonu sunmak isteyenler belgelerini başvuru dosyasına ekleyebilirler.
  • Ekonomik durumunu gösteren belgeler: Fransa'da kalacağı her gün için banka hesabında en az 120€ para bulunan banka hesap dökümü sunmaları gerekmektedir. Son 3 aya ait hesap dökümü banka tarafından kaşeli ve imzalı olması istenmektedir Düzenli geliri olduğunu gösteren son 3 aylık maaş bordrosu. Var ise Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri kira ve benzeri belgelenebilir geliriniz bulunuyor ise başvuru dosyasına ekleyebilirsiniz.
  • İzin belgesi: Çalıştıkları kurumdan Seyahat süresi boyunca izinli olduklarını gösteren kurum Müdürü tarafından imzalı ve kaşeli izin belgesi
Yukarıdaki belgelere ek olarak konsolosluk ekstra evrak talebinde bulunabilir. Talep edilen evrakları eksiksiz olarak hazırlamanız olası uzun süren kontrol işlemlerini en aza indireceğinden belgelerinizin tam olarak sunmaya özen göstermenizi tavsiye ediyorum Schengen vizesi yönetmeliğinde yapılan son değişiklikten sonra bir veya daha fazla eksik belge ile başvuru yapılması durumunda vizenizin reddedilmesi olasıdır. 

Önemli hatırlatma:

  1. İstenen evraklar 3 aydan eski olmaması gerekmektedir.
  2. Yukarıdaki belgelerin dışında ek evrak talebi olabilir.
  3. Başvuru yapmadan önce mutlaka randevu almanız gereklidir.

Bu yazı 28.08.2017 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Nancy Lascano


1 yorum:

Teşekkürler.