Breaking News

Bulgaristan vizesi hakkında bilmek istediğiniz her şey


Bulgaristan vizesi hakkında bilmek istediğiniz her şey


Sizlere Bulgaristan vizesi hakkında bilmek istediğiniz tüm detayları bu yazımda bulacaksınız. ilerleyen günlerde devam edecek bilgiler linkler aktif olacak ve dilediğiniz bilgiye bu linkler aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu teknik bilgilerden sonra konumuza başlayabiliriz. İlk olarak Türkiye sınırları içerisinde Ankara Bulgaristan büyük elçiliği ve İstanbul, Edirne Başkonsolosluğu ve son olarak Bursa Bulgaristan konsolosluğu bulunmaktadır. Vize bölümleri Bulgaristan'a yapacağınız ziyaretlerde gerekli Bulgaristan vize işlemlerini aktif olarak çalışmaktadır. Seyahat amacınıza göre yapılacak başvurularda istenen evraklar farklıdır. Örnek: turistik başvurularda istenen belgeler ile ticari amaçlı başvurularda istenen belgeler farklıdır. Sizlerin bunun gibi ayrıntılara dikkat etmeniz gereklidir. Bulgaristan Türkiye ile yaptığı vize anlaşmaları gereğince Yeşil pasaport sahipleri vizeden muaf tutulmaktadır. Gri ve Siyah pasaport sahipleri 1 ay (30) gün konaklamalar için vize talep edilmemektedir. Normal pasaport (Bordo) sahipleri vizeye tabidir. Turistik, ticari, Aile ziyareti,Arkadaş ziyareti,kültürel,sportif,kongre,transit vize başvurularını yapabilirler Bu konuları daha detaylı olarak anlatmaya çalışacağım. Sizlerden istenen evrakları eksiksiz olarak hazırladığınız taktirde başvurularınızı görev bölgesinde bulunduğunuz Konsolosluğa veya Büyük elçiliğe işlem takibi yapmalısınız. örnek: Bursa'da ikamet eden kişilerin Bursa Bulgaristan konsolosluğundan işlem takibini başlatabilirler. Bulgaristan vizesi schengen değildir ve sadece kendi ülkesi için geçerlidir.




Turistik vize:

Turizm amaçlı seyahatler için sizden istenen otel rezervasyonu ve yapacağınız masrafları karşılamak için bankada yeterli miktarda bakiye gibi belgeleri sunmanız gereklidir. bunun dışında vize başvurularında standart olarak istenen belgeleri de hazırlamalısınız. Tek girişli, çok girişli, ve iki girişli 15 gün veya daha fazla süreli olarak izin verilmektedir. sunacağınız evraklar kafa karıştırıcı ve çelişkili olmamasına dikkat etmelisiniz. Daha detaylı bilgiye Daha detaylı bilgiye Turist vizesi hakkında bilgiler yazımı inceleyebilirsiniz

Bulgaristan vatandaşı ile evli olanlar için vize

Eğer eşiniz Bulgaristan vatandaşı ise durumunuzu evrak ile kanıtlayıp 1 yılda 90 gün çok girişli vize alabilirsiniz. dikkat edilecek konu Evliliğinizin Bulgaristan'da onaylı olup olmadığıdır (grajdanski brak) belgeniz var ise ve Türk ve Bulgaristan isimleriniz bu belgede geçiyor ise sizden isim denklik belgesi talep edilmez fakat isimleriniz tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinde ayrıca Bulgaristan vatandaşlı kişi ile evlidir ve ismi geçiyor ise isim denklik belgesi gerekmez fakat evlilik onayı olmayan kişiler (grajdanski brak) evliliklerini kanıtlamalı ve vatandaş olan eşin Bulgaristan kimlik kartı (liçna karta) ve pasaportu ile başvurularını yapabilirler. Daha detaylı bilgiye  Bulgaristan vatandaşlığı olan kişinin eş ve çocukları, vize başvurusu hakkında yazımı inceleyebilirsiniz.


Ticari vize

Ticari amaçlı ziyaretlerde Bulgaristan'da bulunan şirket tarafından adınıza yapılan ticari davetiye ile başvurabileceğiniz izindir. Ticari ve iş anlaşması gibi durumlarda müracaat edebilirsiniz. istenilen evraklarda şirketinizin faal olarak çalıştığını ticaret odası sicil kaydı imza sirküleri vergi levhası şirket banka hesap dökümü gibi belgeler ve standart olarak istenen diğer evrakları da hazırlamalısınız. 1 yılda 90 gün çok girişli vize verilebilmektedir. işlemler biraz uzun sürmesi muhtemeldir. Daha detaylı bilgi için  Ticari vize hakkında bilgiler yazımdan ulaşabilirsiniz.

Transit vize

Bulgaristan üzerinden farklı bir ülkeye geçmek için kullanılan izindir. sizden yapacağınız seyahatin rotası hangi sınır kapılarını kullanacağınızı açık olarak belirtmeniz istenir. seyahat edeceğiniz aracın ruhsat fotokopisini de eklemeniz gereklidir. işlem süreci biraz uzun sürebilmektedir. bu sebeple seyahat sürenizden daha önceden müracaat etmelisiniz. 2  girişli olarak vize vermektedir. ve 48 saatten fazla Bulgaristan'da kalmamanız gerekir.  Daha detaylı bilgiye Buradan ulaşabilirsiniz. (Yazı hazır olduğunda link aktif olacaktır.)

Aile ve Arkadaş ziyareti için vize

Bulgaristan'da bulunan yakınlarınızı veya arkadaşlarınızı ziyaret etmek için başvurulan izindir. size gönderilen davetiye ile yapacağınız ziyaretin tarihlerini ve kalacağınız gün süresini belirtmeniz gerekir. sizden konaklama için herhangi bir evrak talep edilmez. sizi davet eden yakınınız size göndereceği davetiye de Adınızı ve soyadınızı belirtmelidir. davetiyenin süresi (gün sayısı) için vize talep edebilirsiniz. süresi dolan davetiyeler tekrar kullanılamaz.  Daha detaylı bilgi için Aile arkadaş ziyareti hakkında yazımı inceleyebilirler

Sportif, Kongre, Kültürel etkinlik ve Kongre vizesi

Seyahat amacınız doğrultusunda katılacağınız Sportif, Kongre, Kültürel etkinlik ve Kongre vb. bir organizasyonun durumuna göre vize harcından muaf tutulabilirsiniz. sizden istenen katılımcı belgeniz veya organizasyona ait davetiye istenir. seyahatin amacı hakkında bilgileri gösteren belgeleri sunmaya özen göstermelisiniz. tek girişli veya çok girişli izin verilebilmektedir. Daha detaylı bilgiye Buradan ulaşabilirsiniz. (Yazı hazır olduğunda link aktif olacaktır.)


Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu yazı 30.08.2015 tarihinde yazılmıştır

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.