Breaking News

Yunanistan vizesi biyometrik fotoğraf hakkında bilmeniz gerekenler.

<img src="Resim Url" alt="index-hizi" />


Yunanistan vizesi biyometrik fotoğraf hakkında bilmeniz gerekenler.



Bu yazımda sizlere Yunanistan vizesi için istenen biyometrik fotoğraf nasıl olması gerekiyor, güncel olma tarihi, geçerlilik süresi ve ölçüleri nasıl olmalı gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım. Şimdi ilk olarak sizden başvurunuz sırasında güncel (son 3 ay içerisinde çekilmiş) 35mm-45mm ebatlarında biyometrik fotoğraf istenmektedir. yeni uygulamaya geçilen biyometrik bilgi uygulamasında sizlerin parmak izinizi ve biyometrik fotoğrafınızı özel olarak hazırlanmış bölümlerde sistemlere işlenmektedir. fakat sizin evrak ve kontrol amaçlı tekrar fotoğraf talep edilir. Burada dikkat edilecek en önemli nokta sizde istenen belgeleri eksiksiz olarak sunmanız gereklidir. Bunu asla aklınızdan çıkarmamalısınız. Ne kadar eksiksiz belge sunmanız vize almanız açısından son derece önemlidir. Sizlere maddeler halinde daha net olarak açıklayacağım





Biyometrik fotoğraf ölçüleri:
İstenen fotoğraf ölçüleri 3.5 - 4.5 olması son derece önemlidir, yapılan başvurunun sağlıklı sonuca ulaşmasını bir fotoğraf yüzünden sekteye uğradığını düşünün mesela ne kadar da hazin olurdu. resim çektirirken 35mm en 45mm boy olacak şekilde biyometrik olması gerektiğini özellikle fotoğrafçınızdan isteyiniz.

Güncel olması:
Yani son 3 ay içinde çekilmiş ve farklı bir schengen vize başvurusunda kullanılmamış olması gerektiğidir. yani 2 yıl önce çektirdiğiniz resminizi ısrarla tekrar  kullanmaya çalışmayın.

Nasıl olmalı: 
Resimde gördüğünüz hanımefendi gibi saçlarınız alın ve yüz bölgenizi kapatmamalı, gözleriniz açık ,objektife bakarak gülümsemeden ve ağzınız kapalı  ve ifadesiz olarak bakmanız, kolye küpe gibi takılarınızı ve gözlüğünüzü çıkartmalısınız. örneğimizi inceleyebilirsiniz.
Örnek: biyometrik fotoğraf   








Tavsiyeler:
Yukarıda anlatıldığı gibi fotoğrafınızı kusursuz olmasına dikkat etmelisiniz. herhangi bir fotoshop gibi rötuş düzeltme yapılmamalı, yıpranmış yıpranmış, çizilmiş deforme olmamalıdır. özellikle Yunanistan vizesi için biyometrik fotoğraf istediğinizi fotoğrafçınızdan isteyiniz.




Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.



Bu yazı 02.09.2015 tarihinde yazılmıştır
Fotoğraf: www.gazetekucukcekmece.com



DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.